30 Mayıs 2011 Pazartesi

Çağlar ve Türker Olmuksa Doğal Çözümler Yarışması’nda 1 ve 2.’liği paylaştılar




Oluklu mukavva sektörünün lider şirketi Olmuksa’nın, tasarım eğitimi alan üniversite öğrencileri arasında düzenlediği yaş sebze-meyve ambalaj tasarım yarışmasında İTÜ EÜTB 4. sınıf öğrencileri Türker Acartürk ve Çağlar 1. ve 2. olarak ilk iki dereceyi aralarında paylaştılar. Her ikisini de bölümümüz adına gönülden tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.
Oluklu Mukavva ile Doğal Çözümler
Yarışmada dereceye giren tasarımlar, sebze ve meyvelerin tarladan sofraya kadar oluklu mukavva kutularla hijyen ve ekonomik olarak taşınmasının yanı sıra tüketicilerin ihtiyacını karşılayan çevreci porsiyon ambalaj çözümlerine de odaklanıyor. Yeni tasarımlar perakendecilere ürünlerini en iyi şekilde sergileme olanağı verirken tüketiciye de sağlıklı, doğal, çevre dostu oluklu mukavva ambalajla sebze ve meyvelerini evlerine kadar taşıma fırsatı veriyor.
“Oluklu Mukavva ile Doğal Çözümler” sloganıyla yola çıkılan proje ile öğrencilerden yaş sebze-meyve ürünleri için özgün ambalajlar tasarlamaları istendi. 13 üniversiteden 100’e yakın başvurunun gerçekleştiği yarışmanın ilk aşamasında tüm projelerin Seçici Kurul tarafından değerlendirildiği ön eleme yapıldı. Ön eleme sonucunda finale kalan öğrenciler, oluklu mukavva malzeme ile tasarımlarını uygulayabilecekleri Geliştirme Atölyesi’ne katıldılar. Geliştirme Atölyesi sonrasında Seçici Kurul tekrar bir araya gelerek final değerlendirmesini yaptı ve dereceye giren tasarımları belirledi.

Hiç yorum yok: